LuMens #15 Ferdinand van der Neut
Visioenen over Bron en totale vergeving
Voor de laatste LuMens video-podcast van dit jaar, hebben wij Mordechaï Krispijn bereid gevonden om als gastinterviewer in gesprek te gaan met Ferdinand zelf in zijn nieuwe woning op de Veluwe. Ferdinand is een initiatiefnemer met een voorliefde voor innovatie en vernieuwing. Hij is de oprichter van het Tijdboek LuMens en de dit jaar gelanceerde LuMens video-podcast. Zijn fascinatie voor het verleden, zijn visioenen over de toekomst en zijn persoonlijke en professsionele zoektocht waren de voedingsbodum voor het LuMens inititatief. Ferdinand is enthousiast om bij te dragen aan het ontstijgen van de dualiteit in de mens door de huidige realiteit te belichten, mensen te inspireren en door nieuwe richtingen te bekrachtigen en te manifesteren.
Lees hieronder verder of bekijk direct de podcast:
De aflevering (donderdag 8 december 20:00):
Waardeer je deze podcast en wil je meehelpen dit geluid te verspreiden? Dat kan door bijvoorbeeld de trailer te downloaden en te delen met jouw eigen netwerk:
Dank je wel voor het meehelpen verspreiden. Je kunt ook deze webpagina in je netwerken delen:
Wat zijn jouw gedachten en gevoelens bij dit gesprek? Onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten, we horen graag jouw stem.
Doneer: stimuleer kwaliteit en verspreiding
Vervolg:
Na zijn studie werktuigbouwkunde aan de TU Delft ging Ferdinand werken bij TNO, om er al snel achter te komen dat het werk daar minder boeiend was dan hij had verwacht. Ook miste hij de actie en dynamiek, en in het bijzonder het contact met de buitenwereld. Binnen een jaar vertrok hij en begon als Application Engineer bij een hightech startup, waar hij zich bezig hield met technologische ontwikkelingen. Om klanten te werven mocht hij de wereld rondvliegen op zoek naar bedrijven die de technologische oplossingen wilde integreren in hun productielijn. Met feedback van de klanten ging hij vervolgens weer het lab in om de technologieën te verbeteren en toegankelijker te maken. Vanuit zijn inzet is zelfs een wereldwijd patent voortgekomen die merken zoals LG Electronics gingen adopteren. Een inspirerende en leerzame periode, maar Ferdinand miste de zelfstandigheid. Dus na drie jaar ging hij verder als zelfstandige nadat hij een fruitvliegvanger had ontwikkeld in een periode van veel vrije tijd als gevolg van een knieblessure. Een ecologisch verantwoord product (zonder gifstoffen) dat beter werkte dan wat er op dat moment op de markt beschikbaar was. Dat mocht van hem de wereld in, en zo begon hij in 2015 zijn bedrijf Super Ninja.
Toen in 2020 wereldwijd een crisis uitbrak en er Corona-maatregelen werden ingevoerd, versprong zijn hart. Het nam hem volledig in de greep en gelukkig kon zijn team hem de ruimte geven om te onderzoeken wat hij wilde betekenen in de aangekondigde Coronacrisis. In eerste instantie meldde hij zich aan als vrijwilliger bij het Rode Kruis, maar binnen een week begon hij de zaak van een hele andere kant te bekijken. Kort na deze omslag kreeg hij een visioen dat zijn leven en wereldbeeld op zijn kop zette. In zijn visioen zag hij een nieuwe mens verrijzen en een nieuwe wereld ontstaan. Een prachtige toekomst maar met een heftige overgangsfase, omdat de oude wereld eerst zou instorten.
Na deze omslag (wat sommigen ‘ontwaken’ noemen) ontmoette hij steeds meer mensen die ook anders tegen de Coronacrisis en de maatregelen aankeken. Samen met gelijkgestemden probeerde hij een ander perspectief te bieden aan het publieke debat over de situatie. Tot zijn verbazing lukte dit niet of nauwelijks, ondanks zijn vele speeches, interviews, auto-optochten, demonstraties, manifestaties en zelfs een hongerstaking. Een manier om hier vervolgens meer concrete invulling aan te geven was de publicatie en lancering van het Tijdboek LuMens. Een boek waar diverse gastauteurs een blauwdruk schetsen van een nieuwe wereld. LuMens beoogt richting te geven vanuit een ontwrichte en gepolariseerde samenleving naar een nieuw en beter toekomstperspectief. Met dit initiatief wilde hij antwoord geven op de vraag: hoe dan wel? Het boek geeft inzicht en handvatten voor een nieuwe wereld waarin je wordt aangezet te kijken wat je zelf kunt doen en hoe je kunt bijdragen aan een nieuw paradigma. Een nieuwe wereld begint bij de mens zelf. Een mens die in plaats van vast te houden aan het oude, graag verder wil groeien. Persoonlijke groei wordt beïnvloed door onze buitenwereld, daarom bespreekt LuMens diverse aspecten van onze samenleving, zoals financiën, democratie, onderwijs, zorg, media, seksualiteit, gemeenschappen en voeding. Er worden op de achtergrond veel nieuwe ontwikkelingen en initiatieven ontwikkeld die een podium verdienen, zodat mensen elkaar kunnen inspireren en versterken.
Sinds het begin van de Coronacrisis veranderde voor Ferdinand praktisch alles, met name zijn sociale leven stond volledig op z’n kop. Ook zag hij het wonen in Amsterdam niet meer zitten, mede vanwege de angstcultuur die er heerste. Hij zocht ver buiten de Randstad een woning, om uiteindelijk in het mooie Twente terecht te komen. Maar ook zijn professionele activiteiten veranderde volledig. Het duurde dus even voordat de rust en stabiliteit weer in zijn leven terugkeerde. Door alle ingrijpende veranderingen werd hij door familie en vrienden vaak raar aangekeken.
Hoe hij de toekomst ziet: onvoorstelbaar mooier dan ooit tevoren, maar eerst gaan wij een zware periode tegemoet. Volgens Ferdinand zijn we als mensheid bijna volledig afgedwaald, al eeuwen, zo niet millennia lang. En dat komt nu tot een apotheose. De ego gerichte wereld ontspoort steeds sneller. Gelukkig ziet hij steeds meer bewustwording in- en buiten zichzelf. Dit komt volgens hem doordat de opgelegde werkelijkheid steeds minder in overeenstemming is met de eigen waarneming. Hij ziet ook een uitnodiging om te gaan handelen vanuit liefde en niet meer mee te gaan in strijd en polarisatie. Verbinding houden met het fundament van de Schepping, wetende dat dit alles hoort bij het zelfcorrigerende vermogen van het Universum. Niks kan permanent destructief en uit balans blijven. Dat is hoe hij tegen deze periode aankijk: een balancerende kracht om uiteindelijk harmonie terug te brengen.
Ferdinand zag zichzelf altijd al als een bewust en spiritueel persoon, maar sinds 2020 is de bezinning en verdieping in een stroomversnelling geraakt. Zo kwam hij tot het inzicht dat ‘bewustzijn’ er eerder was dan ‘materie’, en dat is een grote breuk met waar de wetenschap van uitgaat. Daar wordt verondersteld dat bewustzijn een gevolg is van materie en dat deze twee op een wonderbaarlijke manier zijn gaan samenwerken. Een andere fase in zijn ‘spirituele ontwaken’ was de realisatie dat het Bewustzijn niets anders is dan liefdevol. En echte liefde kan niets anders dan vrijheid geven. Maar met die vrijheid kunnen we alle kanten op, dus ook afdwalen. En dat is waar naar zijn idee het ‘duister’ en ‘onlicht’ vandaan komen. Alles wat gebeurt dat niet meer op liefde lijkt, is een uitnodiging om huiswaarts te keren. Een uitnodiging die steeds luider gaat klinken. Eenmaal thuis, blijft er vervolgens niks anders over dan eer en dank betuigen voor het schitterende bestaan. Het simpele feit dat we er zijn en dat het leven zelf eeuwig bestaat is een onuitputtelijke bron van dankbaarheid, levensvreugde en verwondering.
Onderwerpen die in dit gesprek aan bod komen:
Leven vanuit verwondering
Alternatieve levensstijl
Eenheidsbewustzijn
Zelfreflectie
Erkenning
Creatie
Authenticiteit
Spreken vanuit liefde
Trouw aan jezelf blijven
Seksualiteit
Liefde, waarheid en vrijheid
Thuiskomen in waarheid en eenheidsbesef
Engelen
Geloof, God en Jezus
Duister en onlicht
Satanisme
Georganiseerd kindermisbruik (SRM)
Overgangstijd
Vrije wil
Licht en liefde
Meer informatie: www.tijdboeklumens.nl
Bestel het Tijdboek: haal een blauwdruk voor een nieuwe wereld in huis
Wil jij jezelf verder verdiepen, verwonderen, en meer visie in huis halen? Over 'hoe dan wel'? Daar is Tijdboek LuMens voor ontwikkeld, door vele handen vanuit verschillende invalshoeken, om een gezamenlijk fundament beschikbaar te hebben waarop we als mensen elkaar weer kunnen vinden en verbinden in harmonie.
Dit boek is ook als kado beschikbaar om weg te geven.
Doneer: stimuleer betere kwaliteit voor een nog groter publiek
Jouw bijdrage is essentieel voor het verspreiden van het LuMens-geluid. Als je waardeert wat wij maken en wilt meehelpen dan kan dat op verschillende manieren. Je helpt ons enorm door zelf onze content te verspreiden in jouw kanalen en groepen, je kunt daarvoor ter ondersteuning de intro-filmpjes downloaden. We zijn echter ook zeer gebaat bij een financiële donatie, om bij te dragen aan de kwaliteit en verspreiding van LuMens. Ook daar kunnen we ondersteuning heel goed voor gebruiken. Wil je iets anders bijdragen, neem dan contact op met ons. Hoe dan ook, dank je wel voor jouw waardering, vertrouwen en bekrachtiging aan ons.
LuMens is aangesloten bij de VVJ
Reactie plaatsen
Reacties
interessante topic voor podcast:
Wido Blokland
met zijn nieuw boek " Materie geeft de geest " https://widoblokland.com/
met voorwoord van Marcel Messing.
cfr. youtube: https://youtube.com/clip/Ugkx4bd5PS7hvrk3DGjxqMMCknKOLD4hIr4F?si=vw-EgM_8cA2kpetO
Beste Ferdinand,
Een wat late reactie, maar zijn er niet heel wat (goddelijk) geïnspireerde leiders geweest? Ik denk dan aan de beroemde koning Arthur uit de Graallegenden, de Noorse koning Olav Asteson (die droomde als inspiratie voor zijn goede werken), Poseidon (oftewel Neptunus, stichter van Atlantis)... Dankje voor de positieve visie van vrijheid en vreugde die je geeft, en nog heel veel inspiratie! Karen
Hoi Ferdinand,
In het gesprek met W.Glaudemans stel jij de vraag over ‘onvoorwaardelijkheid’ waarin jij je angst uitlegt. Vervolgens vraagt Willem Glaudemans om met de Heilige geest samen te kijken, om het weg te schijnen met licht van de liefde.
Dat is mooi als dat lukt.
Persoonlijk ben ik ook sinds 2 jaar in deze nieuwe bewustheidstoeststand terecht gekomen en ik ben mijn angsten gaan bekijken. Ik heb toen heel veel gehad aan het boek ‘Choose Again’ van D. Wolsak.
Het is gebaseerd op ECIW.
Ik heb mijn angsten kunnen onderzoeken en kunnen inzien dat ik mijn hele leven lang overtuigingen heb gehad die totaal niet waar zijn.
De afgelopen jaren heb ik mijn angsten kunnen herleiden naar gebeurtenissen ( in mijn jeugd)die ik op een bepaalde manier interpreteerde op mijzelf betrok en voor ‘waar’ nam. Voorbeelden zijn: ik ben niet zo interessant, slim, knap, handig etc,…..
Jongeren worden door ons ( volwassenen) hiermee lastig gevallen door het schoolsysteem en de verwachtingen van ouders.
Groetjes, Myrthe
Ps. Zulken we groepen starten om ECIW samen te bestuderen?
Waar is met zoveel onderwerpen de diepgang? Wie ben jij nu echt Ferdinand, anders dan wat jij denkt en wat buiten jou gebeurt? Waarin wil jij jezelf nu ontwikkelen? Waarom geen visioen echt uitgediept? Waarom geen transmeditatiemoment in deze video? Waarom voor de hand liggende vragen en niet gekozen voor een kwetsbare monoloog? Wat vind je van de hedendaagse kritieke onderwerpen zoals abortus, transgenders, Rusland, corona en religie? Wat heb je weggegeven dat tegen jou gebruikt kan worden? Wie ben JIJ Ferdinand? Ik mag jou graag <3
Hoi Ferdinand, mooi om je zo te volgen in deze podcast, inspirerend hoe je alles aan wil kijken en inclusief wil hebben, niemand buiten sluiten; onvoorwaardelijke liefde. En dat ook daders via hun slachtofferschap of misleid zijn binnenboord horen.
Alleen als je aan het einde zegt dat leed een verhaal is en alles één grote grap, heb ik het idee dat je 'boven je pet' praat; dit is hoe jij je voorstelt dat het zal zijn als je door het plafond heen bent gebroken.
Ik stel me dat anders voor. Ik denk dat 'leed is een verhaal' geen recht doet aan de ervaringen van jonge kinderen (en dieren) die machteloos, hulpeloos, onschuldig en puur, worden verkracht, gemarteld en vermoord. Ik hoop niet dat ik dat ooit één grote grap gaat noemen. Dat past voor mij niet bij liefde. We maken met z'n allen niet voor niets deze ervaringen door, hier op aarde. In mijn beleving gaat het om verdieping van die liefde, om mededogen, empathie, om toch zinvolheid te ontdekken in de grootste duisternis.
Ik ben ook maar onderweg in deze ontdekkingstocht, net als jij. Wilde je dit wel laten weten. Net als Anneke Lucas ben ook ik een overlevende van satanisch ritueel misbruik. Het is, wat jij ook zegt, de grootste uitdaging die ik me voor kan stellen, in de zoektocht naar onvoorwaardelijke liefde.
Dank voor jouw bijdrage, Pauline
Hoi Pauline, dank voor je bericht! En ja ik hoor je, ik voel dat ik daar onvolledig in ben geweest. Het is groter en grootser dan hoe ik het nu in woorden uitdrukte. Dank je wel
Wat een heerlijke en eerlijke podcast met 2 heerlijke en eerlijke mannen! Dank hiervoor!